Потоп в Гърция! Истинско бедствие причини циклонът „Медуза” на гръцкия полуостров Халкидики

18 Юли 2017 | 09:19
0 коментара
Общество

Истинско бедствие причини циклонът „Медуза” на гръцкия полуостров Халкидики, където традиционно почиват много българи, съобщава Нова телевизия. Плажовете на втория ръкав – Ситония, буквално бяха залети от пороите. Ситуацията постепенно се нормализира, но последствията са много сериозни. Наводнени постройки, каравани, палатки, отнесени автомобили, пропаднали пътища.

Над 180 литра на квадратен метър се изляха там за повече от 18 часа - нетипични валежи за пика на сезона.

Хората разказват, че от 50-60 години не помнят такова бедствие. Евакуиран е къмпингът „Каламици”, както и пристанището Порто Куфо.

Община Ситония е поискала да се обяви бедствено положение. Туристите масово напускат курортите. Сред тях и многото почиващи българи. Пред екип на Нова телевизия те разказаха, че дъждовете са започнали в малките часове на нощта и за минути станали обилни.

Добрата новина е, че днес валежите спират. Циклонът „Медуза” обаче се измества на изток и в момента се намира между Гърция и България. Той ще стане и причина на българското Черноморие да превали. Валежите обаче до обяд ще спрат и циклонът ще продължи своя път на изток към вътрешността на Черно море. След обяд слънцето навсякъде ще се върне.

Добавете Вашия коментар

TOP