Постоянен арест за двамата приближени до Божков, следили магистрати

05 Юли 2020 | 21:17
0 коментара
Общество

Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо приближените до бизнесмена Васил Божков – Славчо Марков и Веселин Балтов.

Двамата бяха задържани при спецакция в петък, а спрямо тях вече са повдигнати обвинения за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от намиращия се в Дубай Божков.

Съдът уважи настояването на спецпрокуратурата двамата да останат в ареста за постоянно, а решението бе взето след дълго заседание при закрити врата и стриктни мерки за сигурност. Така и не станаха ясни мотивите на магистратите процесът да не бъде публичен, а защитниците на двамата се оплакаха, че в съдебната зала не е допуснат дори и наблюдател на Софийската адвокатска колегия.

След арестите в един от претърсените адреси, намиращ се в столичния квартал Симеоново, разследващите са открили снимки на магистрати, както и събирана за тях информация като домашен адрес, използвани телефонни номера и други. Освен за тях, информация е била събирана и за техните семейства, включително и деца. Сред снимките пък е имало такава и на висш служител на МВР. В един от профилите пък се съдържа указание за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство.

След заседанието обаче синът на Славчо Марков, който е юрист и адвокат по делото на баща си, намекна за подхвърлени доказателства. „В дома ни се намери някаква папка, в един архив, който имаме аз и той, която никога, ама никога не сме виждали. Това е цялата инсинуация на прокуратурата“, смята адвокат Филип Марков.

Защитниците определиха мотивите на съда да остави двамата в ареста като „бланкетни и неоснователни, които не отговарят на доказателствата по делото. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP