Поставиха трето метално сърце за събиране на капачки в Петрич

21 Август 2019 | 15:45
0 коментара
Общество

Доброволците от сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” – град Петрич поставиха трето метално сърце за събиране на капачки и така територията на успешната национална кампания „Капачки за бъдеще” в южния град се разраства.

Благодарение на инициативата „Капачки за бъдеще” до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в цялата  страна. Три от тях –  в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай – са дарение от Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.

Местоположенията на трите сърца в град Петрич са следните:

-        Градинката намираща се до градския пазар, централна градска част;

-        Градинката над IОУ „Кочо Мавродиев, кв. Дълбошница ;

-        Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв. Поляните.

Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник! Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света!

До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 килограма  капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 килограма. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.

Добавете Вашия коментар

TOP