Посрещаме 1 юли със слънце и по топло време

01 Юли 2018 | 07:25
0 коментара
Общество

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските райони и там на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е до умерен, от северозапад. Максималните температурите ще бъдат от около 22° в североизточните райони до около 29° в югозападните. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в сайта на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до обичайното за месец юли – 946 хПа.

Над планините ще бъде предимно слънчево, през деня с временни увеличения на облачността. Само на отделни места в масивите от Западна България след обяд краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

Добавете Вашия коментар

TOP