Посолството ни в САЩ: Българите във Флорида да се евакуират

10 Септември 2017 | 08:28
0 коментара
Общество

Българското посолство във Вашингтон призовава всички български граждани на територията на щата Флорида да пристъпят незабавно към евакуация и да изпълняват разпорежданията на местните власти.

Приближаващият бреговете на Флорида ураган „Ирма“ се очаква да нанесе значителни материални поражения и представлява сериозна заплаха за живота на хората, която не трябва да се подценява. Засега на дежурния телефон на посолството няма постъпили сигнали за пострадали български граждани вследствие на урагана „Ирма“.

Постъпили са няколко запитвания от родители, които не могат да се свържат с близките си на островите Сейнт Мартен и други, намиращи се на круизен кораб. Заради нарушените комуникации и липсата на телефонни връзки умоляваме близките на българските граждани, които не могат да се свържат с тях, да проявят търпение.

По информацията, с която разполагаме за момента ураганът "Ирма" е засегнал сериозно централната част на Куба с пориви на вятъра, достигащи 260 км/ч. Ураганът е загубил част от силата си и сега е от четвърта степен. Очаква се да премине през Флорида в неделя рано сутринта. На остров Сейнт Мартен са създадени девет временни убежища, хората бяха предупреждавани да напуснат острова. Очаква се и бурята „Хосе“ да премине този уикенд през Сейнт Мартен.

По данни на метереологичните служби силата на урагана „Хосе“ ще е от четвърта степен. Полетите от всички международни летища на територията на Флорида вече са преустановени, горивото в бензиностанциите е на привършване, магазините са опразнени.

Дежурният телефон в кризисния щаб на българското посолство във Вашингтон е +1(202) 387-5770.

Добавете Вашия коментар

TOP