Пореден връх за ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“, гр. Гоце Делчев

01 Май 2021 | 07:52
0 коментара
Общество

След едномесечната инспекция и изключително високата оценка, която Националния инспекторат по образованието даде на гимназията стана ясно, че област Благоевград ще бъде представлявана само и единствено от ПГ по МСС на Националното състезание ,,Млад фермер“, което ще се състои в гр. Ямбол на 12, 13 и 14 май.

Отборите на ЗПГ ,,Климент Тимирязев“, гр. Сандански и ПГ по МСС, гр. Разлог не се класираха за Националната надпревара след резултатите от проведеното Регионално състезание в гр. Пловдив.

Отборът на ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“, гр. Гоце Делчев бяха ръководени от директора на училището г-н Ангел Живков и оставиха много добри впечатления със своите знания и умения. Ученикът Иво Савов беше ненадминат във всички състезателни дисциплини пО механизация на селското стопанство, майсторко управление на земеделска техника и тестовите задачи по БДП.

Професионалната гимназия е определена като най-бързо развиващата се гимназия в България, която от 2016 г. до сега под ръководството на директора Ангел Живков се разрастна от 8 на 18 паралелки и с три пъти по-голям брой ученици. Училището има успешно реализирани 5 нови специалности. Носители са на Националната награда за Европейския ден на спорта в надпреварата между всички училища в България. Наградата е връчена на Министерството на спорта и министър Красен Кралев. Гимназията е първата в България, която има сключен договор за сътрудничество с Тракийския университет по закона за висшето образование. ПГ по МСС е с три поредни спечелени проекта по ,,Еразъм +“ за международни мобилности в Испания и Италия, като последния спечелен проект е с най-високата присъдена  сума в евро.

Училището, учениците и директорът са носители на много награди и призове. Запознати твърдят, че материалната база в училището е една от най-качествените и функционални. Освен качествени компютърни конфигурации и учебни помагала гимназията разполага със сервизна техника, училищна телевизия, ветеринарна лаборатория,фермерски магазин, три учебни автомобила, учебен камион, трактори, мотоциклет., стадо овце и др.  От скоро имат и нов 100% електрически автомобил. Предстои откриването на STEM център, който няма да има аналог към този момент.

Единодушно педагогическите специалисти от училището са номинирали своя директор за носител на наградата „Св. Иван Рилски“, за което са напълно убедени, че заслужава. Директорът Ангел Живков отказа коментар за номинацията.

TOP