Поляната на дядо Добри чисти тялото и душата

27 Февруари 2018 | 15:19
0 коментара
Любопитно

Мястото, където добрият старец спял под звездите, носи мистична сила.

Благословена и заредена с изключително положителна енергия е полянката в Кремиковския манастир. Там, зад църквата в двора на светата обител, е нощувал много пъти под звездите дядо Добри.

"Много често лятото спеше до църквата. Сложим му възглавница и одеяло, завием го с друго и така си спеше. Така изкарваше нощите. Ставам по някое време да го видя, той се молеше, после пак лягаше", сподели пред "България Днес" игуменът на Кремиковския манастир отец Серафим Янев.

Мястото, където е спял добрият старец, е сгушено между стените на църквата и манастирската стена. Миряни споделят, че който тръгне по стъпките на светеца от Байлово и пренощува на същото място, ще получи душевно облекчение и прилив на позитивна енергия. Оздравително действие и пречистване на душата и тялото може да очакват само онези, пристъпили със силна, искрена вяра и упование в Бог. Такава, на каквато покойният столетник ни учеше приживе.

"Много хора пишат, че самият разговор и докосване с дядо Добри са променили начина им на мислене и смисъла на живота. За дядо Добри беше грях, ако е спал 10 минути повече. Че ги е изкарал в униние, а е трябвало да бъде на служба в църквата. Неговия живот вече го имаме като изискване за канонизиране", споделя отец Серафим.

Преди да спи навън, дядо Добри нощува в една от килиите на манастира.

"Имаше три стълби до нея и в последно време му беше трудно да ги преодолява. Затова накрая му бяхме пригодили в зимния ни параклис дюшек на земята и там спеше", разказва още духовникът.

А миряните са категорични, че и това място носи свещена енергия и ако там се нощува, също ще пречисти вярващия човек.

Добавете Вашия коментар

TOP