Политически скандал в Благоевград! Групата на „Партия на Зелените“ нажежи страстите: Г-н Тасков в момента сте на ръба на пропастта

25 Януари 2018 | 17:27
0 коментара
Общество

Господин Тасков, днес на пресконференция, която сте свикали за първи път от 2013 г. насам знайно по какви причини,  за пореден път доказахте  пред цялото общество и медиите, че Вие не зачитате институцията Общински съвет и  не само я свалихте на много ниско ниво, но използвате трибуната да отправяте лични нападки. На днешната пресконференция сте заявили, че „групата на Дончо се е превъзбудила“, явно визирайки третата по големина група „Партия на Зелените“. За Ваше сведение искаме да Ви кажем, че в групата на Партия на Зелените няма Дончо, а присъстват имена на съветници – Андон Тодоров,  Цветозар Балабанов, Александър Стойков  и Янка Шейтанска. Езикът, който използвате не отговаря на поста, който заемате в толкова значим орган, а именно председател на Общински съвет на най-големия град в областта Благоевград.  Групата на „Партия на Зелените“ продължава да иска Вашата оставка.

Ние сме против начина, по който се води Общински съвет и смятаме, че при една промяна на правилника на ротационен принцип ще доведе до оптимизиране на  работата, както в ОбС и неговите комисии, така и повече информираност на гражданите.

И тук е моментът, в който председателя на групата на „Партия на Зелените“ Андон Тодоров заявява, че няма никакви амбиции за председателския пост, както и че  в този мандат няма да излъчи кандидат за председател на ОбС от групата, при евентуална промяна на правилника – председателя да се избира на ротационен принцип.

Г-н Тасков, групата на „Партия на Зелените“ може да ходи по „тънък лед“ и не се притеснява от това, защото пролетта тънкият лед ще се стопи, но под него има здрава почва, а Вие г-н Тасков признайте пред всички, че в момента сте на ръба на пропастта, и всяка една крачка назад може да е фатална за вас, за това разбираме колкото сте притеснен, за да си изпуснете нервите на пресконференция на ОбС, която направихте благодарение на исканата оставка от нас. „Партия на Зелените“, г-н Тасков, няма лични мотиви и не напада персонално Вас, както Вие твърдите. Искаме представляващия институцията председател на Общински съвет да спазва Закона и  правилника на Общински съвет като редовно прави пресконференции и запознава обществото със свършената работа на общинските съветници пред хората, които са ги избрали. Групата на „Партия на Зелените“ не си е позволява никога да атакува лично и персонално, а прави политики и служи на обществото, а именно жителите на община Благоевград.

Не сме превъзбудени  и  не сме  преживяли  катарзис, но предупреждавахме многократно, че Общински съвет не работи както трябва, за това от май месец 2017г. предприехме начина на гласуване на „Партия на Зелените“ да е против всичко, заради цялостната политика, начина, по който се работи и неспазване на правилника на ОбС Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP