Полицията в Сандански на крак, издирват подпалвачите на жилищния блок

01 Април 2018 | 19:41
0 коментара
Криминално

Полицията издирва подпалвачите на магазина и на жилищния блок на улица "Първи май" в Сандански. Пожарът тръгна от магазин за козметика на партера, който всъщност е бил мишената, но пламъците бързо се разраснаха и стигнаха до горните етажи на блока.

Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица „Първи май”, където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара.

„Никой не пострада в огнения ад, но всички 40 апартамента са необитаеми. Заради огромния пожар се съмняваме, че всичко с конструкцията на сградата е наред. Затова в понеделник, 2 април, експерти ще направят обстоен оглед. С тях ще е и конструкторът на блока, който успяхме да намерим”, сподели кметът на община Сандански – Кирил Котев.

Той увери, че няма бедстващи хора без покрив след огненото торнадо в блока. За някои обитатели жилищата в постройката не са единствени и те са се настанили в другите си имоти. Останалите са при свои роднини, близки или приятели. „Общината осигури квартира на младо семейство с бебе на 11 дни. Наемът ще се плаща от общинския бюджет", допълни градоначалникът.

Собственикът на магазина – Кирил Божинов, се ползва с добро име в Сандански. Не е известно да е имал конфликти с някого, в бизнеса е работило цялото му семейство.

Пожарът лумна към полунощ в петък. Пламъците унищожиха целия магазин на площ от 1000 квадратни метра. Огнеборците спряха огнената стихия час след избухването й и спасиха от изпепеляване етажите над търговския обект.

Най-сериозни са щетите на жилищата на първите два етажа - те са с изпочупени и изгорели дограми и пълни с вода. Апартаментите от останалите етажи, включително и на последния седми етаж на блока, са обгазени и с опушени от пламъците стени. В тях обаче много от техниката и оборудването са съсипани.

Добавете Вашия коментар

TOP