Полицията в Рила арестува двама авери на "Парахода" за палеж на вила в местността „Шипочен“

30 Март 2016 | 20:08
0 коментара
Общество
Полицията в Рила арестува двама авери на Парахода за палеж на вила в местността  Шипочен

Рилски полицаи са установили извършителите на тежко криминално престъпление, при което бяха нанесени материални щети за десетки хиляди лева.

30-годишният С.Й. и 43-годишния П.С. от Рила, при предварително приготовление, са опожарили  с лесно запалима течност вила и помощна сграда в местността  „Шипочен“ в землището на град Рила на 23 март, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Кюстендил. Изгорели са напълно  2-те сгради  с имуществото и фуража. Огнеборците, които са гасили в отдалечената и трудно достъпна са специализирана техника местност,  са спасили  от огъня 50 дка иглолистна гора.  Последвалите специализирани действия  на служителите от РУ Рила за изясняване на причините за пожара и причинителите са осъществени с прякото участие на наблюдаващ прокурор от РП Дупница.

На С.Й. и П.С., които са известни на полицията с множество противозаконни деяния, са повдигнати обвинения за умишлено причиняване на палеж. Работата по изясняване на мотивите им и документиране на престъплението продължава РУ Рила.

Според източник на Pirinsko.com, двамата разобличени в палеж на вила в местността „Шипочен“ са от обкръжението на криминалнопроявеният Атанас К. - Парахода. Под сурдинка се коментира, че следа от мотор е издала двамата пиромани. Към момента Парахода е в неизвестност.

Очаквайте подробности!

 

Добавете Вашия коментар

TOP