Полицията в Гърция блокира изхода на Серес в посока ГКПП "Промахон-Кулата"

26 Януари 2017 | 14:33
0 коментара
Общество
Полицията в Гърция блокира изхода на Серес в посока ГКПП Промахон-Кулата

Днес на обяд стотици полицаи блокираха кръстовището край град Серес и затвориха движението за всякакви автомобили, пише „24 часа“. На светофара застанаха напряко на пътя автобуси и джипове на специалните части. Не се разрешава преминаването на никакви превозни средства.

Така властите предотвратиха блокадата от страна на протестиращите гръцки фермери. Те се заканиха, че ще препречат пътя от и за Солун, както и че ще опитат да стигнат по граничния пункт. За да не се стигне до това, изпреварващо спецчастите блокираха кръстовището и няма да допуснат тракторите, които стоят паркирани край пътя. Пътуващите от и за Солун се пренасочват по обиколни пътища и има добро регулиране на движението от страна на гръцките пътни полицаи.

Всички второстепенни шосето и междуселски пътища от Серес към Промахон също са завардени от полиция, за да не се допусне пренасочването на тракторите по тях в опита им да стигнат до ГКПП Кулата-Промахон.

Движението през граничния пункт е спокойно, леките автомобили са малко. Повече товарни камиони окчават да влязат вГърция, но сериозни опашки няма. Засега нашите шофьори са благодарни на гръцките власти, че са успели да предотвратят блокадата и въпреки че се обикаля около Серес, все пак пътят за Солун е отворен.

В същото време десетина гръцки фермери стоят на сухо под навеса на близък магазин и прогониха българските журналисти.

Няколко от тях замахнаха към телевизионните камери и фотоапарати и влязоха в саморазправа с българските новинари.

Добавете Вашия коментар

TOP