Полицията в Благоевград залови непълнолетен сериен крадец на автомобили

19 Ноември 2017 | 17:06
0 коментара
Криминално

Криминалисти от Областна дирекция на МВР-Благоевград прибраха на „топло” в ареста, 15 – годишният Александър Танев от града, който преди дни задигна микробус от Велинград.

Той е спипан от тях при мащабна акция на органите на реда вчера, които го издирвали дни наред.

Сашко – цигането, както го наричат в Благоевград е стар познайник на криминалистите. Освен в кражбата на микробуса от Велинград, той неколкократно до момента е обвиняван и в кражба на десетки други автомобили.

По думите на запознати, младежа бил спец най – вече при краденето на касетофони от тях.

Източници на Pirinsko.com обясниха, че той отмъквал устройствата, след като разбивал задните стъкла на колите.

Припомняме, че преди дни, криминалисти от Благоевград откриха краден микробус край Младежкия дом на Областния град, обявен за издирване.

Тогава наши източници разкриха, че микробус марка "Форд транзит" с ямболска регистрация е откраднат от двама непълнолетни момчета преди една седмица от Велинград.

Единият е заловен и направил самопризнаният, а другият, който се издирва е добре известен на благоевградската полиция с поредица от кражби по МПС-та.

Любопитното в случая е, че оставащият още в низвестност, 15-годишният А. Танев управлявал микробуса от Велинград до Благоевград без да бъде забелязан от служители на пътна полиция КАТ.

Той използвал буса за подвижна къща, като паркирал на различни места в областния град и прекарвал нощите в него.

Добавете Вашия коментар

TOP