Полицията откри плантации с канабис край петричкото село Генерал Тодоров и резерват „Тисата” - Кресна

18 август 2016 | 11:34
0 коментара
Полицията откри плантации с канабис край петричкото село Генерал Тодоров и резерват „Тисата” - Кресна

В хода на проведени акции по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е констатирано следното:

На 17.08.2016г., от полицейски служители на РУ-Петрич, в обезлесен участък на Държавен Горски фонд в местността „Марена”, землище на с.Генерал Тодоров”, са намерени и иззети около 386 бр.  тревисти растения с общо тегло около 531 кг., както и чувал с около  2,3 кг. сухи съцветия. След направен полеви тест намереното количество растения и сухи съцветия са реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.1 от НК.

На същата дата от полицейски служители на РУ-Сандански, в нива в района на резерват „Тисата”, в землището на гр.Кресна, са намерени и иззети около 32 бр. тревисти растения с общо тегло около 144,305 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354В, ал.1 от НК.

Вчера около 19:00 часа в района на ул.”Свобода” в гр.Благоевград, от полицейски служители на сектор „ПКП” при ОДМВР-Благоевград, е извършена проверка на М.Ш./27г./ от гр.Благоевград. Проверката на лицето е направена непосредствено след реализирана сделка за закупуване на наркотични вещества, като у него са намерени и иззети около 2 гр. марихуана и около 0,5 гр.кокаин. 

В хода на работата по случая, в района на жп гарата в гр.Благоевград, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от И.М./24г./ от гр.Благоевград. У същият е намерено и иззето около 1 гр. наркотично вещество, реагиращо положително на кокаин. При последващо претърсване и изземване в жилище в гр.Благоевград, обитавано от И.М., от полицейските служители са намерени и иззети: около 2 кг. кокаин и електронна везна със следи от кокаин по нея, предназначена за оразмеряване и дозиране на наркотици. М.Ш. и И.М. са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

Акцията е проведена под надзора на ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Добавете Вашия коментар!