Полицията арестува Иван Минков от разложкото село Елешница, опитал да изнасили 9-г. момиченце в с. Баня

16 Юни 2017 | 19:28
1 коментара
Общество

Мъжът, направил опит да изнасили деветгодишното момиченце в разложкото село Баня, вече е задържан от органите на реда. Той  е спипан в Разлог часове след подаване на сигнала за посегателството над малолетното момиче.

Самоличността му бе установена бързо благодарение на записите от камерите в магазина, където е пазарувал, показанията на потърпевшото момиче и баба му, както и благодарение на бързите оперативно-издирвателни действия от страна на полицията, която се задейства светкавично след подаване на сигнала.

Задържаният е Иван Минков от разложкото село Елешница. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог, която ще постанови мярка задържане до 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Предстоят разпити на свидетели. Според жители на родното село на Минков той е с психични отклонения и много труден за комуникация, но не е агресивен. Тези твърдения предстои да бъдат проверени, но на този етап все още  не е ясно дали той  е официално освидетелстван и дали се води на диспансер, както и дали притежава някакви документи за психичното си състояние.

Въз основа на събраните доказателства от разследващите предстои прокуратурата да прецени какви действия да предприеме срещу задържаното лице. Възможно е да му бъде назначена и съдебно-психиатрична  експертиза, която да установи психичното му състояние. От заключението й ще стане ясно дали лицето е вменяемо и дали може да носи наказателна отговорност за извършеното деяние.

Припомняме, че във вторник Иван Минков е направил опит да изнасили деветгодишно момиче от разложкото село Баня. То се е спасило благодарение на бутилка бира, която било купило от магазина, и с която ударило нападателя си по главата, както и притеклите се на помощ негови близки и съседи, които чули писъците му.Струма

Добавени коментари

Тьцтццтцтьтцць публикува:
16 Юни 2017 | 22:00
9 годишно си купило бира.................

Добавете Вашия коментар

TOP