Полицаят, покровителствал Министъра на любовта Мартин Филипов - Дебелия, няма да излезе от ареста

03 Август 2016 | 09:14
0 коментара
Общество
Полицаят, покровителствал Министъра на любовта Мартин Филипов - Дебелия, няма да излезе от ареста

Благоевградският полицай Стефан Филипов, уличен за покровителство над Министъра на любовта Мартин Филипов-Дебелия, няма да излезе от ареста.

Вчера тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от Красимир Аршинков, отмени мярката „домашен арест“, която преди седмица бе изменена от районния съдия Владимир Пензов. Вчерашното определение е окончателно и не подлежи на обжалване, което значи, че полицейският инспектор ще изкара лятото в килията на следствения арест.

Припомняме, че Стефан Филипов бе арестуван на 1 юни при спецоперация на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност” и обвинен за лично укривателство, изразяващо се в това, че осуетил наказателно преследване срещу сутеньора Марто Дебелия, като накарал проститутките Силвия Георгиева и Тедорова Тасева да оттеглят жалбите срещу него. Освен тези две обвинения за престъпления по чл. 294 от НК, за което се предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода, му е повдигнато и трето - по чл. 284 от НК, изнасяне на служебна информация, затова че уведомил сводника, че срещу него има жалби.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, някои от които по няколко пъти пред съдия. Полицейският инспектор също е дал подробни обяснения и според защитата няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, още повече че временно е отстранен от работа. Тази теза не се споделя от окръжните съдии, според които засега Стефан Филипов трябва да остане задържан под стража, за разлика от бопаджията Петър Кънев, който бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. Той също бе обвинен за покровителство над Марто Дебелия след записана срещу между двамата в кафене „Империал“ .

Окръжните съдии го освободиха, след като им бе представена информация, че контактите му със сводника били служебни в рамките на план на ОД на МВР - Благоевград за профилактика на лица от кримиконтингента, в която участвали и антимафиотите. Разследването срещу Ст. Филипов е удължено с още 2 месеца.Струма

Полицаят, покровителствал Министъра на любовта Мартин Филипов - Дебелия, няма да излезе от ареста

Добавете Вашия коментар

TOP