Полицайката Р. Кьосева остава в ареста, шефът на Охранителна полиция в Благоевград Георги Кьосев не е задържан

25 Март 2019 | 17:57
0 коментара
Криминално

Разследващата полицайка от Благоевград Розалина Кьосева е задържана за 24 часа след сутрешната акция на прокуратурата и Вътрешна сигурност.

На работното й място е извършен обиск и са иззети документи. След анализ на събраните доказателства предстои да се прецезира за какво конкретно ще бъде обвинена.

Баща й Георги Кьосев, който е многоуважаван шеф на Охранителна полиция в Областната дирекция, не е задържан и след оказаното съдействие за претърсване на семеен апартамент се върнал на работното си място.

"Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция "Вътрешна сигурност". Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" ще излязат с конкретни факти", коментира Маринов по време на брифинг, на който представи годишния отчет на "Гранична полиция".

Той обясни, че разследването се е водило от 3-4 месеца.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов потвърди, че въпросната служителка вече е задържана и че наистина става въпрос за дъщерята на Георги Кисьов.

"Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност", заяви Иванов.

Утре прокуратурата в Благоевград ще даде официален брифинг по случая.

Министърът потвърди: Задържана е полицайка в Благоевград, смятаме, че e изнасяла информация снимка 1Министърът потвърди: Задържана е полицайка в Благоевград, смятаме, че e изнасяла информация снимка 2

 
 
 
 

Добавете Вашия коментар

TOP