Полицаите протестираха в Благоевград

29 Октомври 2020 | 13:01
1 коментара
Общество

Днес полицаите от Благоевград, подобно на колегите им от други градове на страната, излязоха на протест с искане за достойно заплащане на труда им, предаде БГНЕС.

Целият наличен състав на ОД МВР-Благоевград протестираха в обедната почивка под мотото "Заедно можем повече". Служители на Гранична полиция и пожарникари ги подкрепиха. На място бе и председателят на СФСМВР Валентин Попов. Акцията на полицаите бе подкрепена и от протестиращите над 100 дни в Благоевград с искане за оставките на Борисов и Гешев. Те бяха с щитове и униформи: "Милиция".

Националният протест, обявен за 8 ноември засега не се отменя

"Надяваме се, да се стигне до компромисно решение, относно настояването ни за увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР с 30 %. Ще отидем на срещата с министъра на вътрешните работи, насрочена за 2 ноември, но въпреки това засега не отменяме готовността ни и за националния протест, обявен за 8 ноември", обяви Валентин Попов, председател на Синдикалната организация на служителите в МВР.

Той се притеснява, че още на национално ниво не са видели резултати по въпроса дали МВР се приема за администрация, която е въведена с пряко изпълнение на мерки за овладяване на пандемията и на последствията от COVID-19.

Вчера са получили писмо от министъра на финансите, който ги кани в понеделник да разискват исканията за увеличаване на заплатите на служителите на МВР, на което ще се отзоват.

"Продължаваме да смятаме, че ще се стигне до компромисно решение. Надяваме се да се стигне. Днешните предупредителни протести не ги отменихме, започваме в Благоевград, вечерта ще продължат колегите от Гоце Делчев и Сандански", допълни Попов.

И попита защо трябва да се налага да напомнят за очевидни неща.

"Държим да бъдем присъединени към тези 36 администрации, които са натоварени пряко с последствията от COVID-19. 10% увеличение за останалата администрация, както беше дефинирано, и 30% на останалите административни процедури е подигравка", категоричен бе председателят на синдикалната полицейска организация.

Добавени коментари

Доктор Психо публикува:
29 Октомври 2020 | 13:18
Тия петимата палячовци, които поради безделие и мързел се издържат с протести ,няма ми да ги приберат в Хърсово вече?

Добавете Вашия коментар

TOP