Поклон за Гоце Делчев и в Разлог

04 Май 2020 | 15:36
0 коментара
Култура

Председателят на Общинската организация на ВМРО град Разлог – Георги Крънчев и Председателите на дружествата на ВМРО в село Бачево и село Годлево – Петър Пандохов и Иван Крайнов отбелязаха 117 години от гибелта на Гоце Делчев. 

На церемонията по поднасяне на цветя пред паметника на героя, присъства и човекът оказал огромно съдействие за намирането на обелиска и поставянето му на мястото, където се намира сега –  Йордан Катранджиев.

"Всяка година отбелязваме годишнини, както на Гоце Делчев, така и на Пейо Яворов и на други герои. Не пропускаме и годишнините от Илинденско-Преображенското и Кресненско-Разложкото въстание." –  каза Петър Пандохов.

"Малко имена в българската история носят такъв светъл и славен ореол като името на войводата Гоце Делчев, от Кукуш, Егейска Македония. Днес, 117 години след героичната си смърт, той е почитан като един от най-великите синове на българския народ. Характер, изкован от рицарство и безкрайна обич към народа и към поробена Македония, огнен дух, съчетал в себе си по нещо от Левски и Раковски, роден водач на българите извън България." – допълни още Председателят на дружеството в село Бачево.

Добавете Вашия коментар

TOP