Пожарът край "Папаз чаир" е изцяло локализиран

02 Септември 2015 | 08:17
0 коментара
Общество
Пожарът край Папаз чаир е изцяло локализиран

Окончателно локализиран е пожарът, който възникна в местността „Папаз чаир”, край Гоце Делчев , подновено е гасенето на тлеещи огнища. Това каза за „Фокус“ инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

“Пожарът е окончателно локализиран, обезпечено е всичко. В момента около 20 души са на терен с гръбни пръскачки и обхождат територията, за да изгасят тлеещите огнища, които не са много”, уточни Дамянов.

Той допълни, че засегната територия от огнената стихия е около 120 дка.

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов посочи, че е била изградена специално 100-метрова просека, имаща за цел да предотврати евентуалното разпространение на огъня.

По думите му, към мястото веднага са били изпратени 3 допълнителни противопожарни автомобила от Югозападното държавно предприятие, а в гасенето на огъня са се включили над 40 души. Тяхната работа е била значително затруднена от голямата площ на пожара и гъстия черен дим от горящите хвойни.

Към настоящия момент огънят е изцяло локализиран и не съществува никаква опасност за съседните населени места. Действията по окончателното гасене на огнищата, намиращи се във вътрешността на пожара, са възобновени тази сутрин. През ноща на място са оставени дежурни горски служители, които да следят за обстановката.

Добавете Вашия коментар

TOP