Пожарникари и полицаи излизат на протест

14 септември 2017 | 08:54
0 коментара
Пожарникари и полицаи излизат на протест

На днешния си професионален празник пожарникарите излизат на протест. До него се стигна след поредните неуспешни преговори между ръководството на МВР и синдикатите. На срещите нямаше съгласие относно 15-процентното увеличение на заплатите.

Основното недоволство на пожарникарите е заради липса на достатъчно предпазни облекла. Над половината от огнеборците нямат униформи. Има и недостиг на пожарникари в малките населени места.

Днес пожарникарите ще покажат недоволството си в София и във Варна. Към тях ще се присъединят и полицаите, както и други служители на МВР. Всички те искат по-високи заплати, нов закон за МВР и нови униформи, с които да работят. Проблем в сектора е и остарялата материална база.

Ако исканията на протестиращите не бъдат изпълнени след 5 януари 2018 година - денят, в който страната ни поема председателството на Европейския съюз, те се заричат да протестират ежедневно.

От 12.30 часа, на пл. „Народно събрание” с брифинг на тема „ПБЗН: ефективна ли е за гражданите?”, ще започне протест на полицаи и пожарникари, организиран от Синдиката на МВР.  Служители на системата ще протестират и във Варна, където се очаква те да се съберат пред филиала на театър „Стоян Бъчваров” (градината зад часовниковата кула) от 18.30 часа.


Добавете Вашия коментар!