Поискаха оставката на ръководството на АПИ

22 Декември 2018 | 18:54
0 коментара
Общество

След днешната катастрофа край Пазарджик, при която загинаха петима души, Институтът за пътна безопасност поиска оставката на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”. 

В отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова от Института посочват, че 4 месеца след трагедията край Своге АПИ управлява безотговорно и некомпетентно.

„Минаха четири месеца след ужасната трагедия край град Своге, но агенция „Пътна инфраструктура продължава да управлява безопасността по пътищата ни безотговорно и некомпетентно. В навечерието на Коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътнотранспортна система. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не”, се посочва в писмото.

Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целия Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища”, призовават от Института.

Добавете Вашия коментар

TOP