Похвално: Ученик от Хаджидимово дари стипендията си на възрастна жена

27 Декември 2019 | 14:59
0 коментара
Общество

Ученик реши да дари стипендията си, за да направи празниците по-щастливи за възрастна жена от град Хаджидимово, предаде Нова.

Георги Спахиев искал да помогне, за да покаже уважението си към самотните хора.

Единадесетокласникът Георги Спахиев се явил на конкурс за най-добра презентация в училището в Хаджидимово. С много труд спечелил първото място, за което получил 50 лева.

„Аз можех да ги похарча, но най-вероятно щях да ги дам за глупости и предпочетох да ги даря на някого, за да прекара по-добре Коледа както всички останали. Може би ги бях разпределил за Нова година да взема пиратки, бомбички и такива неща, но предпочетох да ги даря. В последния момент моята баба ми каза за тази жена, те са работили заедно, че има много малка пенсия и в същото време плаща много пари за лекарства”, разказва Георги Спахиев.

Той купува продукти от първа необходимост. После ги носи на жената. „Когато ѝ занесох продуктите тя въобще не очакваше. Много се зарадва и съвсем малко й оставаше да заплаче от радост, много ми благодареше. Не знам дали съм дал пример, но се надявам. Надявам се повече хора в България да помогнат на такива стари хора и дори на болни, не само на стари. Всеки може да помогне, вместо да предпочете облагите за себе си”, допълва Георги.

В Хаджидимово всички се възхищават на постъпката на Георги и се гордеят с него, защото е успял да помогне на жена, която е трудноподвижна и живее сама. Самата тя, за да не разказва тежката си съдба, не пожела да застане пред камера. А за доброто дело на Георги, хората не спират да говорят.

„Вярвам в доброто, все пак сме хора всеки може да помогне, няма значение дали е малко или много, важното е да се помогне - дали с парична сума, или с продукти от първа необходимост, все пак е помощ, така че един човек да може да бъде щастлив поне за празниците”, казва още Георги.

Добавете Вашия коментар

TOP