Похвално! Общинарите в Сандански с трогателен жест към плувците в града!

10 Март 2018 | 16:15
1 коментара
Бизнес

Общинарите в  Сандански ще плащат задълженията за минерална вода на Плувния интернат в града, като подкрепа за развитието на плувния спорт превърнал се като емблематичен за санданчани.

Два клуба развиват дейност тук – „Вихрен” и „Сандански”. Десетки деца пък тренират в Плувния интернат. „Спортът е преди всичко здраве. Чудесно е, че нашите спортисти печелят от всеки турнир медали, купи, поставят рекорди. Никак не е случайно, че най-добрият ни плувец в момента Антъни Иванов разви своя огромен талант в нашия СК „Вихрен”, коментира кметът на общината – Кирил Котев.   

Преди време задълженията на Плувния интернат за минерална вода възлизали на 120 000 лева. Община Сандански обаче плаща разсрочено тези дългове по сключен договор с Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”-Благоевград. Към момента не са изплатени около 30 000 лева, но и те ще бъдат изчистени с пари от общинската хазна.

Добавени коментари

уточнение публикува:
11 Март 2018 | 12:26
Басейните са общинска собственост и разходите за тях винаги са се плащали от бюджета на общината. Благодарение на тази подкрепа Сандански има плуване вече 50 години. От друга страна общината изпитва затруднения да плаща разходите своевременно и се натрупват задължения. Тези за минерална вода са под 6 000 лв. с лихвите. Голямото задължение е към питейната вода, натрупано от 2015 г.до сега. Сегашното общинско ръководство успя да намали значително това задължение. В същото време точно от общинското ръководство зависи да се намери решение за друг източник на вода за басейните, при което ще се плаща в пъти по-малко.Когато се публикува обществено значима информация, не е лошо да е коректна.

Добавете Вашия коментар

TOP