Похвално! Младежи доброволно помагат за ремонта на детската градина в Черниче

03 Септември 2018 | 10:38
0 коментара
Общество

Младежи от евроселото работят през почивните си дни, за да приключи по-бързо ремонта на детската градина в селото.

Делото за пример на младите хора е по инициатива на кмета. Той учтиво покани всеки, който има желание и му е възможно да се включи в доброволен труд. Начело бе той, първият сред равни в Черниче – кметът Георги Стефанов. Наравно със строителите, които довършват ремонта на детската градина, работиха той и още бригада доброволци. Освежиха оградата, направиха пясъчник…

Призив към всички в селото беше отправен чрез фейсбук страницата на село Черниче. Идеята е - да приключат възможно най-скоростно ремонтните дейности в забавачницата и малчуганите да посрещнат новата учебна година в прекрасен двор в забавачницата.

Цяла събота и неделя младите хора дават пример за задружие и желание - децата на селото да растат в най- красивата и приветлива детска градина. Дворът в детската градина вече има нов облик. Плочки бяха поставени от доброволците. Те направиха и новия пясъчник за децата. Дадоха много свежест и цвят на оградата, боядисаха я в пъстри бои.

Фирмата, изпълнител на ремонта в детската градина на Черниче, работи без почивка. Напомняме, в момента се правят довършителните работи след цялостното реновиране на детската градина през миналата година.

А от тази есен и… приказна принцеса ще посреща децата сутрин и ще ги усмихва. Тя е изрисувана на фасадата на сградата с много любов от Ангелина Попова, доброволно.

Добавете Вашия коментар

TOP