Поход за Освобождението. По пътя на освободителите до връх Кръста

03 Март 2021 | 17:47
2 коментара
Култура

Отбелязването на 143-тата годишнина от Освобождението на България в Симитли продължи с изкачване по пътя на освободителите до връх Кръста, край Ракитна.

 

Много родолюбци от всички населени места в община Симитли, с развети трибагреници в ръка, изкачиха връх Кръста.

От години традицията повелява Националният празник на България да бъде отбелязан там горе, на върха, където преди 143 години е бил побит меч с думите на войската: „Ето тук е границата на България”.

Общинският кмет - Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет - Владимир Христов, поднесоха венец на признателност и заедно с групата признателни българи коленичиха мълчаливо в памет на героите-освободители. Заедно до тях бяха и народният представител – Стефан Апостолов, кметовете по населени места, общински съветници, общинска администрация, общественици, деца с техните родители, жители и гости на община Симитли.

Родолюбците почетоха паметта на загиналите за свободата на България с поклон пред паметника на майор Орлински.

Малките пътечки и стръмният път до мястото не се оказаха пречка за признателните българи, които гордо се качиха до върха и си казаха: „Честит празник!“

Добавени коментари

Симитли публикува:
03 Март 2021 | 22:44
Нещо малко вече ми идвате в повече с тия платени статии за депОтатино и за баща му . Гуем кмет , гуемо чудо ! Спокойно , пак ще влезне у парламено , нали па под строй ще се гласува с преференция ! Бриндо , стига свирки прави вече !
Бачев публикува:
03 Март 2021 | 22:09
Страхотни паъреоти, браво...

Добавете Вашия коментар

TOP