Похитителите на Адриан Златков поискали 3 млн. лв. откуп? Бащата отрича, МВР мълчи

01 Септември 2017 | 00:03
0 коментара
Общество

3 милиона лева са поискали похитителите на 25-годишният Адриан Златков. Това съобщи Канал 3, позовавайки се на полицейски източници.

 

Бащата на младежа Тони Златков е получил SMS, че трябва да събере 3 милиона лева, ако иска да му го върнат жив и здрав, твърди "Уикенд".

 

По-късно бащата на Адриан отрече този слух, а от МВР запазиха мълчание.

 

Синът на собственика на автокъща „Софавто“, в която се продават основно спортни коли, е бил отвлечен в сряда сутринта на път за работа. 

 

Младият бизнесмен тръгнал за работа около 9, 30 часа вчера от луксозната семейна къща, намираща се на ул. „Втора“ във вилната зона на софийското село Герман. Качил се в черен мерцедес S-класа последен модел, изминал 100 метра направо, след това направил ляв завой и тръгнал по улицата, минаваща покрай гробищата на селото. Точно в пресечката преди гробищния парк беше намерена изоставената лимузина. На колата се натъкнал баща му Тони, който, излизайки от дома, видял отбития „Мерцедес“.

 

Вътре били телефонът и документите на сина му, но от младежа нямало следа. Притесненият баща веднага се обадил на телефон 112. Цели пет часа продължи огледът на местопрестъплението, като на място пристигнаха два буса с експерти от групите за оглед. Криминалисти търсеха отпечатъци по всеки сантиметър от колата. Старателно беше намазан предният капак, където се предполага, че може да е бил проснат Адриан, преди да го натоварят в друга кола. Дактилоскопски следи бяха търсени и по всички врати на автомобила, който беше запечатан.

 

След това паяк на СДВР откара колата, като предстои от нея да бъдат търсени още биологични следи за експертизи. Два спортни мерцедеса – бял и черен, бяха спрени на метри от лимузината на Адриан. С тях дойде колега на младежа от автокъщата, който играе ролята на управител, както и две жени, близки на семейството.

 

Две са версиите, по които работят криминалистите, за изкарването на момчето от автомобила. Едната е била инсценирана полицейска проверка или акция. „В голяма част от похищенията през годините бяха използвани полицейски атрибути – бяла „Астра“ със син буркан например. Още първото отвличане от серията, която беше започната с бизнесмена Стефко Колев през 2001г., беше извършено от бандити, маскирани като полицай“, коментираха разследващи.

 

Според друга версия на улицата може да е била инсценирана и катастрофа. След като е спрял колата и са го изкарали от нея, извършителите са я преместили встрани от пътя, за да не се набива на очи. Предположението за тампониране отпред и отзад е отхвърлено, тъй като по черния „Мерцедес“ нямаше никаква драскотина. Похитителите са избрали перфектно място за атака, тъй като улицата около гробището е безлюдна, наблизо няма обекти с голям поток от хора. На 500 метра от мястото на инцидента има офис на фирма, която обаче няма камери, гледащи към улицата.

 

Отвличането на Адриан Златков е провокация срещу властта”коментира днес министърът на вътрешните работи на извънредна пресконференция. На въпрос дали отвличането на 25-годишния Адриан може да се счита и за провокация срещу властта, министърът отвърна: "Според мен е свързано".

 

Валентин Радев призова медиите да внимават с подаването на информация по случая с отвличането, за да не се подпомагат похитителите. Няма да даваме повече информация за отвлечения Адриан Златков, за да не се пречи на разследването, допълни министърът.

 

Главният секретар Младен Маринов също призова "да има една хигиена в изтичането на информацията". И добави: "Информацията за разследването няма да бъде давана, защото целта е да се запази живота и здравето на похитения. Спецификата на тази престъпна дейност изисква възможно най-малко информация да изтича". /Епицентър.

Добавете Вашия коментар

TOP