Поетът Борислав Владиков стана почетен гост на Симитли

17 Ноември 2017 | 16:02
0 коментара
Култура
На поетична вечер симитличани се запознаха с творчеството на големия поет, публицист, драматург и общественик Борислав Владиков. Силно свързан с град Симитли, Владиков  представи пред публиката на Симитли и любителите на литературата своите книги. Връзката му със Симитли се затвърждава в периода 1959- 1962-ра година, когато е преподавател по Български език и литература в гимназията в града.
 
Точно поради тази причина по инициатива на кмета на община Симитли Апостол Апостолов се организира едно „Завръщане към миналото“, каквото бе и мотото на срещата. Колеги и приятели дойдоха вчера вечерта да уважат и послушат прекрасното творчество на Владиков в читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли.
 
Ученици на поета слушаха в захлас стиховете, които той създава на достойната възраст, на която е вече и се радваха на постиженията му. Специална изненада стихове и музика от СИП „Творческо писане“ към СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Симитли бяха подготвили учениците и умилиха поета със своето творчество.
 
От името на кмета на община Симитли Апостол Апостолов на Владиков бе връчен почетен знак „Почетен гост на община Симитли“, който се дава на най- скъпите гости на Симитли, какъвто е и автора за общината.
 
„Този знак даваме на хората, чийто път е преминал през Симитли и са оставили дълбока диря в живота тук, които винаги са добре дошли при нас“, заяви заместник - кметът на община Симитли Евгения Георгиева, която подари знака на поета.
 
Тя подари кръщелното свидетелство на по- малката дъщеря на Владиков и съпругата му, която е родена в Симитли, в момента живее в Канада, а вече има и оригинал на кръщелно.
 
Големият симитличанин и приятел на Владиков Николай Кимчев рецитира едно от любимите си стихотворения „Македонска песен“.

Добавете Вашия коментар

TOP