Подп. Иван Иванов, Военно формирование 26 400: Това, което вършим е наистина важно и си заслужава в името на спокойствието и мирните бъднини на нашите деца

16 Ноември 2016 | 15:14
0 коментара
Общество
Подп. Иван Иванов, Военно формирование 26 400: Това, което вършим е наистина важно и си заслужава в името на спокойствието и мирните бъднини на нашите деца

Изключително горди сме, че в Югозападна България сме само ние, военните от военно формирование 26 400. Това каза подп. Иван Иванов, командир на военно формирование 26 400 – Благоевград, по време на тържественото събрание за отбелязването на празника на формированието в Зала „Яворов“.

„Това, което вършим е наистина важно и си заслужава в името на спокойствието и мирните бъднини на нашите деца. Това, че сме наследници на славния 14-ти пехотен Македонски полк и на поделение с традиции поставя пред всички нас големи изисквания и отговорности да продължим и да съхраним завещаните добродетели от нашите предци, които са пожертвали себе си в името на свещения идеал - свободно, независимо и обединено Отечество“, каза Иванов.

По думите му всички те са мотивирани и с чувство за дълг и отговорност неуморно се подготвяме да изпълняват своите задължения, въпреки трудностите, които са наложени от финансовите ограничения и липсата на достатъчно материални ресурси.

„В изпълнение на плана целият личен състав на формированието, подпомагаше екипите на Гранична полиция в охраната на държавната граница, на ГКПП-ве "Гюешево" и "Златарево". Станке Лисичково и Кулата“, каза още Иванов.

Той отчете включването на военнослужещите в охрана на държавната граница, участието в международни учения, бързото и адекватно справяне със задачите за принос към националната сигурност в мирно време. 

Добавете Вашия коментар

TOP