Подаръци за грамотни първолаци в Симитли

29 Март 2019 | 12:19
0 коментара
Култура

Пpaзникът нa бyквитe гo нямa в кaлeндapa, нo тoй e нaй-знaчимият зa пъpвoклacницитe на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий”- гр.Симитли.

Учениците от І „а” клас с гордост заявиха пред родители, гости и учители, че изучиха всички букви и вече могат да четат и пишат.

Всички ученици се включиха с голямо желание в празничната програма. Тържеството започна с пренасянето на всички деца в приказното „Царство на буквите”, където се превъплатиха в ролите на цар Мързелан, ученика Илко и неговата майка, Хвърчилко, Феята на буквите, Ежко, гласните, съгласните и препинателните знаци. Играха като истински актьори. Пяха и танцуваха с грейнали лица. Аплодисментите на родителите и гостите ги въодушевяваше още повече.

Децата представиха цялата азбука, като разказваха за всяка буквичка. В края на представлението класният ръководител Илонка Сотирова раздаде на всички деца стихотворение – послание. Те трябваше да открият двата ключа: АЗБУКА И ТРУД, с които могат да отключат всяка книга.

Доволни и горди първокласниците напуснаха „Царството на буквите“ и потеглиха на дълго пътешествие към царството на книгите. Но първо трябваше да се разделят с милото си другарче – Буквара и да посрещнат новата си приятелка – Читанката.

В края на изпълненото с емоции тържество, родителите връчиха подарък на всяко дете – книжка за спомен от празника.

Добавете Вашия коментар

TOP