„Под манастирската лоза“ на сцена в Благоевград

24 Юни 2019 | 14:18
0 коментара
Култура

Българският класик Елин Пелин отново в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Днес от 19:00ч., на голяма сцена, Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла “Под манастирската лоза” по Елин Пелин. “Под манастирската лоза” се поставя за първи път на сцена като самостойно театрално произведение.

Цикълът от разкази на Елин Пелин е изключително популярен и отделни части от него са били включвани в най-различни спектакли през годините, но никога досега не е поставян на сцена като цялостно произведение.

Премиерата на спектакъла /20 май 2019/ закри ТФ „Тара-ра-бумбия” – Територия за млад театър, а невероятната игра на актьорите от трупата на театъра и песните, които изпълняват на живо, очароваха публиката. Режисьор е Калин Ангелов. Неговите спектакли винаги са били във фокуса, именно заради интересните похвати на работа. Той завършва „Театрална режисура” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” – София през 2005 в класа на проф. Пламен Марков. От 2007 година и понастоящем е щатен асистент по „Актьорство за драматичен театър” в Академията. През периода 2005 – 2007 г. е асистент по „Актьорство за драматичен театър” в екипа на проф. Пламен Марков, а през 2007 – 2008 г. е асистент и в Югозападен университет “Неофит Рилски” – Благоевград в екипа на проф. Димитрина Гюрова.

Сценографията и костюмите са поверени на Никола Налбантов, който от години работи в екип с Калин Ангелов, музиката на Мартин Каров.

Добавете Вашия коментар

TOP