Почиващи от Пиринско пропищяха от отвратителните условия в хотел „Хит“, намиращ се между Равда и Несебър

01 Август 2017 | 08:06
0 коментара
Общество

Стотици жители на регионите Гоце Делчев, Благоевград, Банско, Петрич, Сандански и Радомир останаха неприятно изненадани от условията за почивка в хотел „Хит“, намиращ се между Равда и Несебър. Офертата, от която те били привлечени, предлагала реновиран хотел със собствен басейн, втора линия на морския бряг и изхранване на „блок маса“.
Още с пристигането започнаха проблемите ни. Групите пристигнаха около 12,30 часа. Въпреки че напускащите стаите ги бяха освободили в 11,00 часа и чакаха автобусите за дома, обслужващият персонал не успя да почисти стаите и настаняването започна в 14,15 часа до 15,30 часа.
Ужасът започна още при влизането в хотелските стаи – мръсен мокет с изпадала мазилка от таваните, счупени кранчета в баните, одеяла, миришещи на мухъл, мръсни калъфки, нощни лампи, които са изолирани с тиксо и не работят.
„Луксът“, който се предлага в стаите, е хладилник, който не работи, малък телевизор без дистанционно, климатик, който също не работи. Има единствен контакт с 2 извода.
Черешката на тортата бе, когато всички, изнервени от видяното до момента, отидоха да вечерят в нещо като подобие на ресторантче, което се оказа столова с много малък капацитет. След час и половина редене на опашка за т.нар. блок маса новите гости останаха възмутени от менюто. Млади и неопитни юноши бяха заредили точно 5 тави – едната с yвeхнали домати и краставици, едро нарязано зеле като за фураж, рядка картофена чорбица за гарнитура и малки, плоски безвкусни кюфтенца. За радост имаше и една тавичка диня за десерт, макар и топла.
Проблемите продължиха и през нощта. Оказа се, че хотелът е пълен с групово организирани ученици. Цяла нощ те тряскаха врати, викаха, тичаха по коридорите и хвърляха празни бутилки от балконите. Такова понятие като „охрана на хотела“ липсваше.
Втората вечер, около полунощ, във фоайето на хотела петокласници и шестокласници пушеха електронна цигара и пиеха бира, а на масата отвън стояха четиримата ръководители на въпросните ученици и се правеха, че не виждат нищо. Едва когато им направихме забележка, те влязоха и ги изпратиха по стаите, уж да си лягат. Само след половин час обаче децата отново слязоха, този път с водка и кола, необезпокоявани от вече заспалите ръководители.
Още от втория ден половината от почиващите в хотела си намериха ресторанти наоколо, където да закусят, обядват и вечерят. Така си спестиха унижението да се редят по 2 часа на опашка сутрин, обед и вечер за храна, която и без това едва ли биха яли и бежанците. От персонала признаха, че капацитетът на т.нар. ресторант-столова е за изхранване на 100 души, а приетите клиенти на хотела са над 350. Друг голям проблем било текучеството на персонал в хотел „Хит“, което се отразява на качеството на услугите.
При проверка в интернет на сайта на хотела лъснаха неприятни коментари от предишни почиващи в него. Той бил с категория една звезда, тъй като в българската хотелска категоризация няма нула звезди. Ето какво споделя учителката Анета Гоцева във Фейсбук:
„И ние бяхме с учениците от 9 юли – пълна мизерия. Първата вечер бях без осветление, 8 дни без телевизия, този на рецепцията ме изкара, че не знам да работя с две дистанционни, а аз се считам за технически грамотна, щом си инсталирам сама принтери и програми. Осем дни никой не ни замете стаята, беше прашно и мръсно, редяхме се за храна над 40 мин., а между почиващите имаше много майки с малки деца. Храната – ужас, и прасетата няма да я ядат. Добре че имаше диня и хляб!“.източник:Струма
КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Добавете Вашия коментар

TOP