Почина актьорът Иван Ласкин

06 Януари 2019 | 11:00
0 коментара
Общество

Издъхна актьорът Иван Ласкин.

На 48-годишна възраст загуби битката за живот, съобщава БиТиВи.

На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА, след като дълго време се бореше със сериозни здравословни проблеми, свързани с черния дроб.

В средата на септември той бе приет по спешност във Втора градска болница. Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология.

Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. Според негови близки, това се е отразило много тежко на актьора.

През февруари 2016 г. той бе приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и влиза в болницата, където минава прегледи и изследвания. Сам казва, че границата, която никога не е прекрачвал, е да излезе пиян на сцената, за разлика от други негови колеги.

През 2012-та година той за първи път публично призна за проблемите си. 

"Аз съм алкохолик, боря се! Имам проблеми с алкохола. Тежък проблем. Пия много", призна той през сълзи в предаването „Директно Карбовски".

„Казвам го, защото това е първият начин, по който да започна лечението. Никой не знае как се случва. Идва изведнъж. Никога не съм се излагал на представление, но съм изключителен алкохолик и пияница", каза Ласкин. 

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми.

През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния. 

 „Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност”, разкрива самия Ласкин през октомври 2017 г.  в предаването „Преди обед” по bTV.

Ласкин умееше да описва любовта си – към дъщерите си и към Александра Сърчаджиева, и да говори публично за нея. Често оставяше мили послания към Алекс в социланите мрежи.

 "Толкова те обичам, че дори не забелязвам детето ни, когато притичва покрай теб! Толкова те обичам, че когато стоеше под дъгата в Гърция, тя ми се видя черно-бяла... Обичам бръчиците и нескопосаната ти прическа сутрин, когато се събуждаш и приличаш на мокро врабче... Толкова те обичам, че само когато съм с теб, не съм егоист. Толкова те обичам, защото ме правиш добър и нежен, защото цериш просташкия ми характер само с поглед... защото те обичам! Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя. Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Обичам да те галя и ти да се усмихваш насън."

„Любовта е това, което се нарича Божи дар. В името на любовта не съм правил нищо. Тя направи за мен много”, каза преди време Иван Ласкин пред NOVA.

Той казваше, че не го интересува как ще го запомнят хората, а как ще го запомнят децата му, защото „любовта на семейството е най-важното нещо”.

Поклон пред паметта му!

Добавете Вашия коментар

TOP