Почина 64-г. мъж, който чакаше с часове да бъде приет между двете болници в Благоевград!

28 Ноември 2020 | 11:28
8 коментара
Общество

Почина Георги Марков от кресненското село Сливница, който бе с двустранна бронхопневмония и беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат.

Припомняме, че преди 4 дни 64-годишният мъж бе с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че става въпрос за COVID-19.    

Лечебните заведение – държавно и частно, бяха в задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова обясни пред bTV, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

„От сутринта сме така. От тая болница в оная, от оная в тая. Ето, правихме сутринта бърз тест – отрицателен. От „Пулс“ не искат да го приемат, трябвало да се приеме тука. Отидохме, човеко се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тука, това било коронавирус“, обясни жената.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната „Пулс“ в общинската болница и обратното. 

„С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин човекът е в много тежко, като не може да диша самостоятелно“, допълни тогава Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат отново в отделение му поставят условие – PCR тест.

„По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат“, посочи дъщерята на пациента. 

По-късно Георги бе настанен в болница, но за съжаление вчера издъхна.

Добавени коментари

Blg публикува:
28 Ноември 2020 | 20:33
Е на тия ли алчници ръкопляскаме всяка вечер?? За тия пусти 1000лв на месец умря човешкото у лекарите
Митко Бомбата публикува:
28 Ноември 2020 | 20:16
"Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат." Наистина никакъв резултат от приложеното лечение, само дека е умрел нещастника !
Камен публикува:
28 Ноември 2020 | 16:11
Безсрамни търгаши в бели престилки - без морал и достойнство , заради които умират беззащитни хора ! Ако беше дал 100лева ...и нколенки ще му правеха ...Да прощават Човеците ! Виновните с тежки наказания ! Бог да го прости човечеца ...!
Камен публикува:
28 Ноември 2020 | 16:00
Въведете коментар...
Мен публикува:
28 Ноември 2020 | 15:16
Пневмония та е бактериална зараза, за толкова време как не им стана ясно на докторите, а и това не е заболяване от вчера просто изисква адекватно лечение
Селянин от... публикува:
28 Ноември 2020 | 12:33
Пазете се хора, вируса УБИВА, в село Краище всеки ден има починал от коронавирус.БЪДЕТЕ ДИСЦИПЛИНИРАНИ, СПАЗВАЙТЕ МЕРКИТЕ!
катя публикува:
28 Ноември 2020 | 11:50
гадния вирус минава през организма за два три дни прави плевмония и изчезва отиваш теста е отрицателен всеки втори пациент е с плевмония няма такава гад. кой го измисли да неможе парите да си похарчи , пазете се хора не е шега работа хората умират пазете се, обръщайте си внимание ,взимаите мерки.
ЖАЛКО публикува:
28 Ноември 2020 | 11:36
ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА ТО ТОВА Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ДЪРЖАВАТА ЕТО ТУК Е ПРОБЛЕМА ЧЕ ТОЛКО ГОДИНИ ТИКВАТА НЕМОЖА ДА НАПРАВИ РЕФОРМА В ТОЗИ СЕКТОР И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА МЛАД ЧОВЕК НА 64 ГОДИНИ СИ ОТИДЕ БЕЗПОМОЩЕН МНОГО ЖАЛКО. ДА ПОЧИВА В МИР

Добавете Вашия коментар

TOP