Плевнелиев в Благовеград : "Румен Радев разделя вместо да обединява"

20 Април 2018 | 18:03
1 коментара
Политика

Държавният глава да чуе, да се поучи и да промени подхода си. Това призова Румен Радев предшественикът му - Росен Плевнелиев, днес в Благоевград. 

Той направи коментара по повод словесната престрелка между председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и Румен Радев след Консултативния съвет за национална сигурност.

"Всичко, което се случи след Консултативния съвет, включително и днешните, бих казал, изключително обидни думи от българския държавен глава по отношение на български депутат и шеф на Парламентарна група - Цветан Цветанов, най-малкото не правят чест на българския държавен глава. Той продължава с всички средства да бъде популист, да разделя вместо да обединява", увери Плевнелиев.

По думите му, подобни обиди от страна на държавния глава съм народни представители не са за първи път, а това не помага за развитието на демократичната държава.

"Държавният глава дотук нарече Народното събрание нотариат, каза за инситтуциите, че са разградени и не съществуват, изгони Цветанов от едно патриотично събитие и не го допусна, а днес обиди, абсолютно незаслужено, по един популистки и крайно неприемлив начин, господин Цветанов", допълни още Росен Плевнелиев.

Според него, това са действия на генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. 

"Много ще се радвам той да се промени, искрено му желая успех, но нямам към момента илюзията. Когато държавен глава обижда народните представители, когато принизява Народното събрание, когато действа по популистки начин, за съжаление, ние трябва да очакваме това. В историята на света и на България никога досега, по нито един въпрос, в нито една държава популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблеми", коментира Плевнелиев.

В Благоевград той присъства на емоционална среща на поколенията в родното си училище. Днес Природо-математическата гимназия "Акад. Сергей Корольов" събра свои възпитаници от цял свят по повод 45-годишен юбилей.

"Трудно е да опиша с какви чувства съм тук с любимите хора в любимия град. Аз тук  станах човек, тук прозрях и разбрах света, тук станах личност, изградих се като приятел, като баща, като лидер. Тук са моите корени, устои и безкрайно много се радвам да се връщам тук", призна той.

Снимка 24 часа

Добавени коментари

Ха Ха публикува:
20 Април 2018 | 20:03
Този, кога ще разбере, че от него НИЩО не зависи.... КРЕТЕН.........

Добавете Вашия коментар

TOP