Племенникът на безследно изчезналия Киро Буята - Пушо, влезе в затвора за наркотици

22 Юли 2016 | 08:42
0 коментара
Криминално
Племенникът на безследно изчезналия Киро Буята - Пушо, влезе в затвора за наркотици

Племенникът на безследно изчезналия сикаджия Буята - Аспарух Благов, по прякор Пушо, влезе в затвора за 1 година и 8 месеца за наркотици след споразумение с прокуратурата. Благоевградчанинът призна вината си по повдигнатите му обвинения за разпространение и държане на наркотици и се съгласи да изтърпи ефективна присъда при първоначален строг режим.

26-годишният благоевградчанин бе арестуван на 2 април тази година след наркосделка. Той е закован за това, че пред Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ продал 6,7 грама амфетамини на Асен Михайлов. Отделно от това при полицейското претърсване на дома му на „Тодор Александров“ №72 в Благоевград е открито още малко количество дрога - 1,97 грама амфетамини, 2,5 грама марихуана и везна.

Ченгетата арестуваха първоначално двамата братя - Мирослав Благов-Мичо и Аспарух Благов-Пушо, но след това в ареста остана само по-малкият, след като съдът му определи мярка „задържане под стража“. 3 месеца по-късно той предпочете да признае, че е разпространил и държал с цел разпространение наркотици - 8,72 грама метамфетамини и 2,5 грама канабис на обща стойност 233 лв. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP