Племенник на Никола Вапцаров търси съдействие, за да издаде книги на сестрата на поета

25 Януари 2019 | 11:07
2 коментара
Общество

 

Внукът на Райна Вапцарова, сестра на поета Никола Вапцаров - Теди Вапцаров, призова във "Фейсбук" за съдействие, за да издаде четири книги на своята именита радственица.

Едната е разказ за живота на Никола Вапцаров през очите на неговата сестра и е озаглавена "Бакьо". Другият ръкопис е "Легенди из Пирина", а "Сърчице струна" е прекрасно четиво за малки и големи. Четвъртата - "Мама", е книга за живота на Елена Вапцарова, видян от нейната дъщеря.

"Не искам, не всъщност отказвам да повярвам, че не са останали българи, които милеят за българщината и българското" - казва Теди Вапцаров.

Дарения за отпечатване на изданията се събират в сметка в SOCIETE GENERALE-ЕКСПРЕСБАНК:

GBG26TTBB94001528074092.

Титуляр Теодор Николов Костов (познат като Теди Вапцаров).

Той се надява, благодарение на приятелски подадената от родолюбивите българи ръка, след това да се опита да издаде и книгата на прабаба си Елена Вапцарова "Спомени за моя син".

Добавени коментари

Не така бре,"банско"! публикува:
25 Януари 2019 | 18:33
Ка така да трасим от Милчо?! Ами той да не би да ги е натрупал? Най-добре е да се потърсят от Кольо и Мая Вапцарови - те нали взеха 500 000 обезщетение от музея за пропуснати ползи.Какво им пречи да отчекнат малко парици за книгите на леля им?! Пък и те са от родата и са сдръжни.И хотел имат...
банско публикува:
25 Януари 2019 | 11:38
Трасета от милчо бе бездарници цял живот на гърба на народа боклуци

Добавете Вашия коментар

TOP