Playboy обяви, че прекратява дейността си във Facebook

28 Март 2018 | 21:27
0 коментара
Любопитно

Playboy обяви, че прекратява дейността си във Facebook, за да избегне обвиненията в съучастие в скандала, който избухна с Cambridge Analytica. От медийната група, занимаваща се със забавление на възрастна публика отбелязаха, че те и към този момент имат сериозни проблеми с платформата, заради нейните стриктни правила за публикуване на съдържание.

„Имаме повече от 25 милиона последователи в социалната мрежа и не желаем да бъдем обвинени в съучастие в оповестените практики”, които Facebook прилага, това казаха в официално съобщение Playboy.

След скандала възникнал през март с Cambridge Analytica, в който стана ясно, че британската аналитична компания е обвинена, в използването информация от профилите на 50 милиона потребители на Фейсбук с цел, да се повлияе на изборите в САЩ през 2016.

След няколко дни на мълчание основателят на Фейсбук заяви, че неговият концерн е допуснал грешка. В първите дни от скандала основателят на Уикилийкс - Джулиан Асанж закри профила си във Facebook, след това космическата компания Спейс Екс и производителят на електрически автомобили Тесла Мотърс също последваха примера му. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP