Пластичен хирург: Големите гърди и устни не са на мода

20 Март 2018 | 08:30
3 коментара
Любопитно

Огромните устни, скули и гърди не са на мода. Пластичната хирургия върви към връщане към естествената красота. Това разказа пред Vesti.bg пластичният хирург д-р Йордан Йорданов.

По думите му всеки от нас има своите характеристики, които го правят уникален и това направление в медицината трябва да подчертава именно индивидуалността, а където се наложи, да я подсилва и подобрява. Идеята не е да създаваме унифицирани същества, смята той.

За жалост у нас, на Балканския полуостров и в Русия,

тези тенденции за естествената визия изостават,

заяви д-р Йорданов, който е най-младият пластичен хирург в България с придобита докторска степен по Пластично-възстановителна и естетична хирургия и единственият с европейска такава от престижен чуждестранен университет.

Стремежът към свръхкорекции е навсякъде, но у нас и в тази част на Европа, той доминира.

Самият той не е фен на силно изразения бюст или устни и не прави такива. Когато при него дойде пациентка с такова искане, той по-скоро й обяснява, че една такава корекция би й навредила.
"Никога не съм бил почитател на прекаленото и винаги съм бягал от подобна слава - при мен са идвали пациенти, които искат твърде много за моите разбирания. Има колеги, които правят всичко. Казвам им, че това което искат от мен, аз не мога да го направя", посочва лекарят.

Той предупреждава пациентите да внимават и на кого се доверяват - дори и при толкова разпространената интервенция слагане на филъри много хора отиват при козметици заради по-ниските цени.

Снимка
Снимка "преди" - дамата е искала по-младежки вид

"Квалификацията за мен е най-скъпото в ценообразуването. Затова и призивът ми е хората да не избират измамно ниски цени", предупрежадава той.

Има немалко случаи, в които жени стигат до болница след процедури при козметички за увеличаване на устните или запълване на бръчки.

Сега е и времето, в което абитуриентки решават да се подложат на хирургическа намеса преди бала.

Освен че трябва разрешение от родител, ако нямат 18 години, това е стъпка, която трябва да бъде внимателно обмислена, казва специалистът. Той съветва родителите да разберат дали желанието за промяна на детето им е заради стремеж да прилича на някого, или е наистина обмислено и зряло решение.

Снимка
Снимка "след" - с филър на основата на хиалуронова киселина е направена корекция в средна и долна трета на лицето

"В такива ситуации подхождам много предпазливо", споделя лекарят.

Специалистът работи и в сферата на супермикрохирургията. Става дума за операции, които се прилагат за лечение на пациенти с постоперативен лимфедем. Това е оток в крайника, който се дължи на затруднено оттичане на лимфата след операция на карцином на гърдата или на шийката на матката например. Налагат се, когато пациентът не се повлиява от методи като гимнастика, масажи и др. консервативни подходи. Тази техника у нас обаче все още не се прилага често - първата операция е направил д-р Йорданов преди две години съвместно с проф. Хосе Мария Ласо от Испания.  

Той ще е и хирургът, който ще прави пластични операции в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО). Корекциите са предназначени за пациенти с отстранени органи или тъкани вследствие на лечението на онкологичното им заболяване. Най-често такива операции се налагат при диагнози като рак на гърдата, главата, шията и кожата.

Vesti.bg.

Добавени коментари

ЛЕКАР публикува:
20 Март 2018 | 21:52
ХЕЙ КЛЮКАРИ!
Пациентка публикува:
20 Март 2018 | 21:46
Уникален Доктор!При др.Йорданов ходи и нашата първа дама!!!Може би затова все още е естествена и чаровна!!!
Треви публикува:
20 Март 2018 | 15:49
Докторе, от глад нема да умреш! Кифлите са повече от китайците,индийците,пакистанците взети заедно. Колкото са по-прости толкова са по -претенциозни.Е,не били модерни циците и муцките,па ще ги режеш! Стрижи,докато има овци!

Добавете Вашия коментар

TOP