Пламен Георгиев вече не е прокурор

02 Октомври 2019 | 18:27
0 коментара
Общество

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев като прокурор.

За оставката гласуваха с пълно единодушие всички 9 присъстващи членове на колегията. На заседанието не присъства главният прокурор Сотир Цацаров. Самият Георгиев също не присъства на заседанието.

Решението влиза в сила от днес.

Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която – според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура.

Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP