Пламен Георгиев пак стана прокурор

05 Август 2019 | 11:31
0 коментара
Общество

Висшият съдебен съвет се събра извънредно днес, за да реши дали Пламен Георгиев да бъде възстановен на работа като прокурор. С осем гласа „за“ той бе върнат на старото си работно място в Спецпрокуратурата, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме ви, че до миналата сряда Георгиев бе шеф на КПКОНПИ. Тогава той изненадващо подаде оставка, която бе гласувана от депутатите в последния им работен ден за сесията на НС.

Оставката му дойде в деня, когато е излязло решението на НАП след проведена пълна проверка на него и семейството му. При проверката не са установени нарушения.

Преди да напусне председателското място в КПКОНПИ Георгиев бе в дълъг отпуск заради „Апартаментгейт“.

 

 

Даниела Машева обясни пред журналисти, че дебат по темата не може да има, защото Георгиев е освободен от длъжността председател на КПКОНПИ и има молба да се върне като прокурор в Спецпрокуратурата.

Сега обаче той няма да бъде възстановен на длъжността зам. - председател в Специализираната прокуратура, а като редови прокурор. Георгиев встъпва на тази длъжност от 1 август, защото, обясни Машева, оставка е подал на 31 юли от председателското място в антикорупционната комисия.

Пламен Георгиев може да бъде предложен като зам. - председател на Спецпрокуратата по искане само на председателя му.

На въпрос дали се усеща натиск върху ВСС заради номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, Малашева отговори, че няма такова нещо.

Добавете Вашия коментар

TOP