Пламен Бобоков: Борисов го е страх да не му се върне това, което е причинил на много хора (ВИДЕО)

30 Ноември 2020 | 07:06
1 коментара
Общество

"Борисов е много страхлив човек, страх го е, че може да му се върне това, което е причинил на много хора."

 

Това заяви пред бТВ бизнесменът Пламен Бобоков. Двамата с брат му дадоха интервю за предаването само дни, след като Атанас Бобоков излезе от ареста с рекордната гаранция от 2 милиона лева. Двамата са обвиняеми по разследване на специализираната прокуратура за внос на опасни отпадъци. 

 

Пламен Бобоков продължи с атаките срещу премиера: "Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не е имало пари и злато в шкафчето му". 

На директен въпрос за какво лъже премиера, Бобоков даде пример с интервюто на Борисов пред ФАЦ. "Всичко в това интервю е лъжа, включително и, че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил сложил", обяви бизнесменът.

На въпрос откъде знае и откъде е сигурен в това, Бобоков каза само, че е уверен в това. Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства, но демонстрира увереност в думите си. 

 

"Предполагам, че са негови (парите в шкафчето - б.р.). Начинът, по който се защитава, издава човека", каза Бобоков, без да посочи други доказателства. 

"Аз не мога да вляза в главата на този човек (Бойко Борисов). Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков. 

"Ще направя фондация, която да се занимава с това да защитава правата на арестантите и затворниците. Третират ги като измет и Министерството на правосъдието дава едни справки на Европейския съюз, които са една пълна лъжа - че тук са едва ли не европейските условия", заяви Атанас Бобоков.

"Това е място, където не пожелавам на никого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата. Много малко хора смятат, че имам някаква вина", обясни още Атанас Бобоков.

"Имах операция преди близо година на колянна става. След това ме арестуваха и стоях в ареста без движение. Ще се освидетелствам тези дни и с това ще си търся правата. 40 дни бях в болницата на затвора в София, но ме прегледа ортопед само веднъж", разказа Атанас Бобоков.

Той каза, че е имал колебания дали да плати гаранцията си от 2 млн. лева. "Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева", заяви бизнесменът.

"Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави", коментира брат му Пламен Бобоков.

Гаранциите са платени по сметки. Така плаща истинският бизнес, заключи той.

Атанас Бобоков отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобни дружества.

"Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материал по този повод, е много лесно да намери информация - в "Митници", в "Околна среда"," каза още Атанас Бобоков.

Той спомена, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков, са репресирани по подобен начин.

 

Пламен Бобоков коментира и комуникацията си с президентското семейство. Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента, обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението от Монровия.

 

"Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента", обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението. 

 

"Познавам се от 3 години с президента, от посещението в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка", каза още той и внуши, че вероятно прокуратурата има съобщението от телефона на президента, който вероятно е контролиран. Пламен Бобоков призна, че си е писал и с Десислава Радева, но това било само да си честитят празниците.

И допълни, че премиерът Борисов е излъгал, твърдейки, че банкнотите евро, които бяха показани в шкафчето в дома му в Банкя след изтеклите снимки в мрежата, не са негови.

 

Очаквайте подробности

 

 

Пламен Бобоков: Борисов го е страх да не му се върне това, което е причинил на много хора

Добавени коментари

де.бел, корав и прав за МАТА ХАРИ БОБОКОВА публикува:
30 Ноември 2020 | 11:53
Е поне от жена ти, която е изпраскал с 200, определно НЕ го е страх БОРИСОВ! Пламенчо, я попитай к.урвата ти какво всъщност е дирила във вилата при БОЙКО! Клипът е бил само предлог за истинското й пребиваване там - да поема с дупките си огромния генералски к.ур!

Добавете Вашия коментар

TOP