Плаче Белица на 100-годишния юбилей на социалистите

20 Януари 2019 | 09:11
0 коментара
Общество

Песента „Плаче Белица“ , в която са възпети децата герои – Васил и Сава Кокарешкови, в изпълнение на 18 -годишната Стефани Димитрова, разплака 120 беличани и гости на тържеството, посветено на 100 години социалистическо движение в Белица.

Преди официалната част зам. -председателите на Националния съвет на БСП Деница Златева и Владимир Москов, народните представители Николай Бошкилов и Богдан Боцев и членовете на Висшия партиен съвет  се срещнаха с кмета на община Белица Радослав Ревански. Те разговаряха по теми свързани с развитието на община Белица.

По-късно всички присъстващи на събитието положиха венци и цветя на пметника на Владимир Поптомов, Паметника на загиналите 1923-1944 и Отечествената война 1944-1945 и Паметната плоча на мястото, където на 19.01.1919 е образувана първата партийна организация / БРСДП-тесни социалисти/. На тържественото събрание , проведено в залата на Общински съвет Белица посветено на юбилейната годишнина, поздравително слово произнесе Деница Златева – зам. председател на Националния съвет на БСП и Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Поздрав към всички присъстващи отправи и кметът на община Белица Радослав Ревански – гост на събитието.

За здравата основа, за човешкото тесто, от което е замесена партийната организация, за хората – основополагащ фактор за нейната здравина, за историческите факти и събития, доклад изнесе председателят на Българската социалистическа партия в Белица – Христо Дунгьов.

Песни за героите на Белица, участвали във всички въоръжени борби на българския народ изпълниха на живо самодейците при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица.

 

Добавете Вашия коментар

TOP