"Пирогов" официално: Състоянието на 6 - годишния Марти от Сандански остава тежко

26 Юли 2018 | 11:38
0 коментара
Общество

Крайно тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато на тротоар от автомобил в Сандански. За момента детето е стабилизирано, но опасност за живота му има, съобщиха на извънреден брифинг в "Пирогов", където детето е настанено.

Дете пострада, след като кола го блъсна на тротоара в Сандански

Момченцето беше блъснато от автомобил на тротоар в Сандански вчера сутринта. Шофьорът е 73-годишен мъж, който при катастрофата ударил и две паркирани коли.

Въпреки че улицата е била затворена за ремонт, водачът не се е съобразил със забраната и подкарал по наклонената отсечка с висока скорост.

Детето беше транспортирано в болницата в Сандански в тежко състояние и му бе направена операция. Вчера то бе докарано в "Пирогов" със специализираната детска линейка, дарена от сдружение. Момченцето е настанено в реанимацията на лечебното заведение - единствената в страната, която може да поеме деца в такова тежко състояние, обясни доц. Румяна Андонова, началник на Отделението по детска анестезиология в болницата.

Шофьорът на колата останал на мястото на произшествието и е бил задържан. Той не е употребил алкохол, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата се зае със случая.

Добавете Вашия коментар

TOP