Pirinsko.com.от епицентъра на събитието! Хиляди на протест в Банско с искане за втори кабинков лифт, кметът Икономов оглави шествието

13 Ноември 2017 | 17:06
16 коментара
Общество

С плакати в ръце „ Искаме бъдеще за децата си” и „Банско срещу зелената мафия”  стотици банскалии излязоха на протест, за да настояват за отстраняване на всички пречки за изграждането на втори кабикнов лифт в града. 

Начело на него бе кметът на курортния град Георги Икономов, който застана твърдо зад хората.

Протестът е организиран от Сдружение за бъдеще на община Банско, които твърдят, че няколко екоорганизации стоят срещу модернизирането на зимния курорт.

Гражданската инициатива се състоя при входа на курорта, а от сдружението призоват всички, на които им е омръзнало от дългите опашки пред единствената лифт станция, да не мълчат повече и да се включат в портеста.

Очакванията са и тази година зимната ни столица да посрещне своите гости с километрични опашки по кабинковата линия.

Час по-скоро трябва да се предприемат действия за разрешаване на въпроса с втората кабинка в Банско. Това каза кметът на Община Банско Георги Икономов по повод протеста в курортния град.

На въпрос, защо всъщност това съоръжение е толкова важно за общината, кметът заяви, че по тази тема е говорено много пъти и са минали наистина много години от както се уточнява този въпрос.

„Истината е, че винаги преди активния зимен сезон тази тема излиза на дневен ред, а особено наболяла става по време на самия сезон, когато започнат да се образуват големи опашки пред кабинката в Банско. Тогава започва да има и недоволни туристи от това, че чакат на опашка. След това обаче нещата пак биват „замотавани“ с някакви съдебни дела или други „хватки“ на зелените организации, които успяват да отклонят вниманието. И така вече години наред този въпрос няма никакво решение“, каза още кметът Георги Икономов.

Той посочи, че в последните години, Банско се е наложило като изключително популярен курорт не само в Европа, но и в света.

„Получаваме и редица награди от престижни европейски медии и издания.  Последно бяхме класирани на 7 място в Топ 15 на световните зимни курорти. Самите туристи с удоволствие идват в Банско, където получават уникално обслужване. Самите те са много доволни от местата, в които биват настанявани и от храната, която получават, от духа, от природата, която има Банско. Единственото недоволство, което имат и неудобството, което изпитват е свързано с дългото чакане на опашките на лифта“, подчерта Георги Икономов. Според него трябва да започнем да предприемаме някакви действия за това Банско да се задържи на челни места и да върви напред като курорт.

„От много време Банско не работим само за себе си, то е лицето на България като зимен туризъм. Когато нещо не се случва като туризъм в Банско, то тогава ние не излагаме само себе си, по-скоро това е лоша реклама и на национално ниво и за цяла България. Нашето искане е час по-скоро да се предприемат действия за разрешаване на въпроса с втората кабинка в Банско“, отбеляза Георги Икономов.

Добавени коментари

Гошо публикува:
14 Ноември 2017 | 10:43
Дееба и Икономовата курва слуга е на Цеко Минев.Цеко направи местните да не могат да отидат на ски тъпаци смотани сте вие,които бяхте под строй там да стачкувате.Хора без собствено мнение!
Aa публикува:
14 Ноември 2017 | 09:36
A moje i bez 520 s edin hyi v gazo
Banskalia публикува:
14 Ноември 2017 | 01:21
S zaplata 520 za kakvo mi e na mene 2 kabinka kato edno kafe i 3 kiufteta gore sa 40 lv ai nema nujda za 2 kabinka
Banskalia публикува:
14 Ноември 2017 | 01:18
Kakuv sport v bansko be ikonomov zatri centura za rabota s deca
kljopi публикува:
13 Ноември 2017 | 18:53
Inache samo che uvelichavame samo turistopotoka ot pijanicite v kruchmata na Malin...
kljopi публикува:
13 Ноември 2017 | 18:50
Na Bansko ne trebva poveche nishcho,nito liftove nito poeche pisti,trebva drugi kurorti v Bulgaria,s drugi sobstvenici,razlichni ot Ceko.... Konkurencia trebe....
Da air публикува:
13 Ноември 2017 | 18:48
Air na Maikati putkata che vidish kak se komandva
kljopi публикува:
13 Ноември 2017 | 18:44
Dokato Ceko ve komandva Air nema a vidite
kljopi публикува:
13 Ноември 2017 | 18:42
Samo hora ot Julen,pod stroi. Strahlivci....
До Банскалия публикува:
13 Ноември 2017 | 18:28
Ей тъпоумно, малоумно същество! Как за какво ни е втора кабинка?! Най вероятно си някой уволнен от Юлен крадец! Трябва да се развива спортната инфраструктура!!! При постоянен ръст на туристите, как ще се справим с 1 кабинка?! Духльо!
.... публикува:
13 Ноември 2017 | 18:26
Селчо,никой на никой не завижда.Просто отбелязвам каква беше картинката днес или не беше така?
Ti nesi Banskali публикува:
13 Ноември 2017 | 18:24
A si edna kyrva koqto nemoje da napravi nishto v toq jivot samo svirki
banskalia публикува:
13 Ноември 2017 | 18:21
za chii kur ni e 2 ra kabinka be prostaci samo na ceko da trupame pari zatava le
.... do публикува:
13 Ноември 2017 | 18:10
Да ви еба майката завислива , а им ядете кура нали
.... публикува:
13 Ноември 2017 | 17:58
Няма лошо хората да искат втора кабинка.Лошото е,че всички,които бяха днес на протеста са насила там.Основно бяха хора,които работят в Общината,Юлен или работят за Гипсовете.Всичко е една бутафория.
banskalia публикува:
13 Ноември 2017 | 17:25
samo preodanci na tiq snimchi be nachelo s glavchevata kurva

Добавете Вашия коментар

TOP