Пиринско го закъса за учители, дни преди началото на учебната година

05 Септември 2017 | 11:43
0 коментара
Общество

Повече от 100 работни места за учители са обявени в Благоевградска област преди началото на учебната година.

Само в Гоце Делчев се търсят повече от 40 преподаватели. Въпреки големия брой свободни позиции, от Регионалното управление по образованието в Благоевград успокояват, че недостиг на педагогически персонал няма и учебната година ще започне нормално във всичките 128 училища в региона.

В Професионална гимназия по икономика в Благоевград има десет свободни места за учители по икономика, счетоводство, български, английски и френски език. Повечето позиции са освободени от преподаватели, които са в пенсионна възраст. За всяко свободно място документи са подали по няколко кандидати.

По думите на Ася Бояджиева, директор на Професионалната гимназия по икономика в Благоевград до момента има 35 подадени комплекти документи. „Трудност по езиците определено ,затова защото тези, които са завършили филологии имат и алтернативни форми за реализация, така че там са ни трудностите”, споделя тя.

От по-малките населени места в Благоевградска област, най - много - 13 преподаватели се търсят за училището в община Сатовча, а в общините Якоруда и Белица тази година не е обявени работни места за преподаватели.

 

Добавете Вашия коментар

TOP