Пирин търси точки на „Българска армия“ днес

04 Декември 2016 | 13:19
0 коментара
Спорт
Пирин търси точки на  Българска армия  днес

Пирин Благоевград гостува на ЦСКА – София днес в среща от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Предишната среща между двата тима през сезона доведе до първите големи сътресения при „армейците“. Именно онова 1:1 в Благоевград бе причината Христо Янев да подаде оставка като старши треньор. Впоследствие ЦСКА-София ангажира Едуард Йорданеску, който издържа 11 шампионатни срещи начело, преди също да си стегне куфарите.

До голяма степен гостуването в Благоевград беше катализаторът, който отприщи различни процеси в „червения“ клуб и със сигурност момчетата на Стамен Белчев ще бъдат повече от мотивирани да надиграят коравите „орлета“. Временният наставник на ЦСКА-София вече подчерта, че очаква 4 победи в срещите до зимната пауза, като първата от тях дойде в средата на седмицата, когато Нефтохимик беше сразен с 2:0 в Бургас.

Пирин също имаше поводи за радост и самочувствие в междинния кръг, където буквално разнищи Дунав Русе с 4:1 у дома. Това си остава и най-сериозният успех на благоевградчани дотук през първенството. Те ще опитат да затвърдят положителните впечатления, като пробват да се преборят за нов позитивен резултат насред не особено гостоприемния стадион „Българска армия“.

Наставникът на благоевградчани Стефан Генов сподели, че този отбор на ЦСКА е много по-различен от онзи, с който завършиха наравно в Благоевград.

„Вижда се и импулса в играта им заради новия треньор. Отиваме в София за да играем футбол и да спечелим нещо от този мач. Мога само да съжалявам, че имаме само 18 точки в актива си. Играем все по-добре и заслужавахме повече точки. Усеща се малко умора при нас, но така са всички отбори в края на годината“, каза още на пресконференцията преди мача Генов.

 

Благоевградчани няма да могат да разчитат за срещата на двама ключови футболисти. Заради контузии няма да играят Александър Башлиев и Антон Костадинов. За последния реално сезона приключи ,тъй като контузията му е по-сериозна. Башлиев пък има проблеми с кръста.

Добрата новина при „орлетата“ е все по-добре работещото партньорство между Станислав Костов и Даниел Младенов. Двамата вкараха 4-ите гола във вратата на Дунав, като Костов прибави на сметката си и асистенция при откриващия гол на Младенов.

Домакините няма да могат да разчитат в този мач на контузения Давид Симао, който все още е невъзстановен. В предния кръг наставникът Белчев показа, че е готов да гласува по-голямо доверие на играчи като Кирил Десподов и Никола Колев, като остави Диого Виана на резервната скамейка. По-вероятно е сега португалската звезда обаче да се върне сред титулярите, а това едва ли са добри новини за защитата на Пирин.

Срещата между ЦСКА-София и Пирин е от 17:30 часа на стадион „Българска армия“.

Добавете Вашия коментар

TOP