Пирин посреща Монтана на стадион "Христо Ботев" в Благоевград

23 Септември 2016 | 13:01
0 коментара
Спорт
Пирин посреща Монтана на стадион Христо Ботев в Благоевград

Днес в 19:00 часа отборите на Пирин Благоевград и Монтана дават началото на 8-ия кръг в Първа професионална лига. Двата отбора излизат един срещу друг на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Домакините ще опитат да се върнат на победния път и да запишат трети успех на сметката си за сезона, но и гостите имат подобни амбиции и едва ли ще се дадат без бой.

"Орлетата" са разтърсени от проблеми с контузени играчи. До последно под въпрос за двубоя ще бъдат четирима основни играчи в лицето на  Стилиян Николов, Антон Костадинов, Димитър Благов и Станислав Костов. Лекарският щаб прави всичко възможно да вдигне поне двама от тях за мача.

Треньорът на домакините Стефан Генов се очаква да заложи в този двубой на Костов на вратата и Башлиев, Сандев, Ханс и Кощърна в отбрана. Старокин и Траянов ще са двойката в средата на терена, а Тасев и Младенов ще действат на крилата. Златинов ще бъде в ролята на плеймейкър, а атаката ще води Муйеци.

Гостите от Монтана пък до момента правят най-слабия си старт в елита в своята история, като след 7 изиграни мача имат само 4 точки в актива си. Статистиката показва още, че монтанци играят трудно в Благоевград, където до момента нямат победа, нито отбелязан гол в петте си гостувания. Тимът на Стевица Кузмановски ще опита да промени това днес, вдъхновен от победата в последния кръг срещу Нефтохимик.

Наставникът се очаква да заложи на Иванов на вратата и Контохристос, Михов, Полюткин и Шоко в отбрана. Чипев и Коруджиев ще бъдат двойката дефанзивни халфове, а Бала ще гради играта в средата на терена. Фернандо и Васев ще започнат на двете крила, а атаката ще води Петков.

Първа професионална лига, 8 кръг:

ПИРИН - МОНТАНА

Вероятни състави:

ПИРИН: Костов, Башлиев, Сандев, Ханс, Кощърна, Старокин, Траянов, Златинов, Тасев, Младенов, Муйеци

МОНТАНА: Иванов, Контохристос, Михов, Полюткин, Шоко, Коруджиев, Чипев, Васев, Бала, Фернандо, Петков

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Съдия: Ангел Баялцалиев
Начало: 19:00 часа

Източник: Sportal.bg

Добавете Вашия коментар

TOP