Пирин победи с 1:0 Витоша (Бистрица) в Благоевград

25 Февруари 2018 | 17:26
1 коментара
Спорт

Пирин (Благоевград) спечели с 1:0 домакинството си на Витоша (Бистрица) от 22-ия кръг на Първа лига. Така "орлетата" взеха глътка въздух в битката за оцеляване и се изкачиха на 11-ото място във временното класиране с актив от 22 точки. Аутсайдерът Витоша остава последен с едва 5 точки.

Мачът в Благоевград започна с минута мълчание в памет на легендата на Левски Павел Панов, както и на сърцатия защитник Георги Марков, които напуснаха този свят.

Избраниците на Милен Радуканов доминираха през по-голямата част от двубоя и напълно заслужено стигнаха до успеха, който можеше да бъде и по-изразителен. В герой се превърна Конър Хендерсън, реализирал единственото попадение в мача. В 23-ата минута юношата на Арсенал реализира втория си гол за сезона, след като центрира топката, но никой не игра с нея и тя попадна в мрежата на Михаил Иванов - 1:0. Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като Аймен Суда беше в положение на засада, а именно той попречи на вратаря на Витоша да види топката.

ПИРИН - ВИТОША 1:0
1:0 Конър Хендерсън (23)


Срещата по минути:
1- Начало на мача.
23  ГОООЛ! Пирин поведе с куриозно попадение на Конър Хендерсън - 1:0! Aнгличанинът изпълни фаул встрани от наказателното поле на Витоша, като центрирането му се превърна в гол, след като Аймен Суда се размина с топката пред Михаил Иванов и тя влетя в далечния ъгъл на вратаря на гостите. 
45 - Край на първото полувреме.
----------------------
46 - Начало на второто полувреме.
54  Аймен Суда центрира отляво в наказателното поле към Радослав Кирилов, който изпревари Орлин Старокин и стреля от въздуха, изпращайки топката покрай дясната греда.
73 - ГРЕДА! Радослав Кирилов нахлу отляво в наказателното поле на гостите, освободи се от двама бранители и стреля по диагонал, топката се отби в лявата греда.
78  Домакините пропуснаха нова добра възможност да удвоят преднината си. Кирилов преодоля Цанков отляво и центрира, топката стигна до Рениа, който стреля отблизо, но Бонев блокира неговия удар. Последва нов изстрел, този път на Хендерсън, но Иванов спаси.
88 - Пряк свободен удар за Пирин. Суда застана зад топката и стреля право в ръцете на Михаил Иванов.
90+2 - Край на мача. Пирин победи Витоша с 1:0.


ПИРИН72.Георги Георгиев , 15.Димитър Благов, 21.Александър Башлиев, 3.Румен Сандев , 18.Юлиян Попев, 4.Димитър Митев, 24.Антон Костадинов, 7.Анти Рениа, 44.Конър Хендерсън , 99.Радослав Кирилов, 10.Аймен Суда 
Резерви: 76.Красимир Костов, 9.Флорент Боджадж, 30.Тодор Траянов, 6.Тодор Паланков, 28.Ивайло Михайлов, 29.Петър Христов, 25.Методий Стефанов
Треньор: Милен Радуканов


ВИТОША1.Михаил Иванов, 24.Николай Христозов, 7.Кристиян Кочилов, 6.Румен Гьонов, 18.Петко Цанков, 4.Кристиан Узунов, 66.Орлин Старокин , 77.Даниел Пеев, 88.Ивайло Лазаров, 80.Лъчезар Котев , 45.Григор Долапчиев (46  99.Стефан Христов)   
Резерви: 97.Християн Василев, 5.Венцислав Бонев, 2.Тодор Гочев, 9.Ангел Стоянов, 11.Даниел Кутев, 14.Четин Садула, 99.Стефан Христов
Треньор: Костадин Ангелов

Благоевград, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Владимир Вълков

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

БЛИЦ-СПОРТ

Добавени коментари

Мекерета...да видиш! публикува:
25 Февруари 2018 | 18:45
Кой неблагоевградчанин пише в сайта Близззз? Да му отменят акредитациите за стадион "Хр.Ботев"! И не ги цитирайте, излагате се.Все един от вас можеше да отиде на мача.

Добавете Вашия коментар

TOP