Пиратски кораб акустира на стадиона в Симитли

12 Януари 2019 | 23:06
1 коментара
Любопитно

Нашествие… не само от кукери, бабугери, мечки, старици… и пирати.

С кораб. С пиратския си кораб до Древната кукерска земя, по Струма в посока, обратна на течението, доплава Джак спароу от евросело Черниче. Много находчиви, чернишките бабугери разсмяха искрено публиката. А музиката, хората… всичко беше на европейско ниво. На „пристанището“ до пиратския си кораб имаха и въртележка с „леки момичета“.

Но по численост на разкошни кукери… няма кой да бие групата от Крупник. Най-много са. И за кой от кого по-красив. Крупнишката група кукери на фестивала в Симитли доведе кметицата. Тя, пременена в народна носия, развя знамето. Знамето на село Крупник. Тя го е шила, тя му е турила знака, кметицата Иванка Чакалска.

А съседите им от Полена – и те всяка година претендират да са най-добрите, най-атрактивните. Не отстъпиха и днес. Смаяха публиката с… безброй бабички и старци. Шегуваха се в публиката – младите в селото да работят за демографията. С толкоз много старци в кукерската група…

Край тях на стадиона в Симитли дефилираха с русалийски танц мерклиите от петричката група Златна фея, те показаха и страхотни костюми от овчи кожи. С подобни, с овчи кожи, бяха и кукерите от кюстендилското село Ябълково. Но техните звънци са направо заглушителни.

Добавени коментари

Петрана лазарова публикува:
14 Януари 2019 | 11:08
Старата знаменоска от групата на Крупник взе много да развява баирака от както почина мажа им но и щеркаим Нед по назад

Добавете Вашия коментар

TOP