Пияни младежи щурмуваха центъра на Благоевград тази нощ

29 Март 2018 | 09:35
2 коментара
Криминално

Поредна вандалска проява на пияни тинейджъри в центъра на Благоевград.

Необяснимо поведение: Вандали унищожиха красивата Великденска украса.

Часове, след  като в Благоевград бе поставена красива и цветна Великденска украса, вандали унищожиха празничния кът на площад „Македония“. Подготовката за светлите Великденски празници започна  в средата на месец март.

Цветната великденска украса създава празнично настроение. За поредна година Община Благоевград успя да създаде уникални празнични кътове, с тематична украса, за един от най-големите християнски празници – Великден.

Красив и отчетлив надпис „ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“ посреща жители и гости на входа на Благоевград. Освен поздрава, сред първите неща, които се виждат е и  огромно алено яйце. Великденска украса е  монтирана още пред LARGO Mall – Благоевград и на площад „Македония“.

Такава има поставена и на кръговите кръстовища в града. 

Въпросът обаче, който поставя Община Благоевград пред съвестта и възпитанието на жителите и гостите на града, е защо след като всички се възхищават на украсата, се случва този вандалски акт?

Община Благоевград апелира, ако някой има информация във връзка с унищожената украса на площад „Македония“ през изминалата нощ, да я сподели на телефон 112, горещия телефон на Общината ‎073/ 88 44 34 или в стая 116 в сградата на Община Благоевград, сектор „Обществен ред и сигурност“.

Според източник на Pirinsko.com група от 5-6 младежи видимо употребили алкохол развалиха великденската украса и разнасяха отпадъци изхвърлени в кошчетата за боклук. 

Добавени коментари

Пешо публикува:
29 Март 2018 | 11:58
Бъвно, но сигурно държавата върви към приматизация!
Да питаме публикува:
29 Март 2018 | 11:27
В града на много места има поставени камери за видеонаблюдение. Но...защо Общината не ги включва ?

Добавете Вашия коментар

TOP